Tips til skoreol og skohylde: Sådan får du plads til dit fodtøj

27 august 2020
Heidi Kirkebække

Gummistøvler, termostøvler, klip-klappere, vinterstøvler, stilletter, sandaler, sneakers og fodboldsstøvler i ét stort virvar… Her i familien flyder det med fodtøj i entreen (og til tider også i resten af lejligheden). 

Eller… Sådan var det i lang tid. Vi manglede den ideelle opbevaringsløsning til familiens fodtøj. Nu har jeg fundet nogle fine skoreoler og -stativer, som har plads til det hele og ovenikøbet er pæne at se på. 

Her får du nogle overvejelser, du med fordel kan gå ud fra, hvis du selv står i fodtøj til knæene, når du træder ind i din entré:

Løsningen er – selvfølgelig, vil nogle mene – en skoreol, et skoskab, skostativ, en skohylde eller hvad man nu er til. Kært barn har mange navne og mange former; det væsentlige er, at du finder et møbel, der dur til opbevaring af fodtøjet i dit hjem.

Opbevaringsløsninger til fodtøj findes i små, store, brede, høje, smalle og lave varianter. Sørg for at vælge en løsning, som rummer plads nok til de sko og støvler, du vil bruge den til. Ellers du (næsten) nået lige vidt.

Skoreoler og andre møbler til fodtøj fås også i forskellige materialer. Overvej om du for eksempel vil have noget af træ eller af metal. Hvilken stil passer bedst, dér hvor møblet skal være og har du brug for, at møblet skal være nemt at tørre af med en fugtig klud? (Det sidste er relevant hvis du fx skal opbevare vådt fodtøj og beskidte børnesko. Knap så relevant, hvis møblet kun skal bruges til festsko og stilletter).

Skal opbevaringsløsningen være åben eller lukket? Et lukket skoskab har den fordel, at skoene ‘gemmes væk’, så der ser mindre rodet ud i rummet. Samtidig bliver fodtøjet mindre støvet, hvis det opbevares i et lukket møbel. Omvendt kan en åben løsning som for eksempel et skostativ skabe et bedre overblik over fodtøjet, fordi det står synligt fremme. En åben løsning gør det også ekstra nemt hurtigt at få fat i sine sko, når man skal ud af døren.

Hvis din entré er lille, er det bestemt også værd at overveje, om alt fodtøj behøver at være i det rum. Om sommeren kunne vinterfodtøjet måske lige så godt stå i et skoskab i soveværelset. Og om vinteren kunne sandalerne gemmes af vejen samme sted.

Flere Nyheder