Murerfagets mange facetter igennem årene

18 juni 2020
Lotte Hindsberg

Det er de færreste der tænker at murerfaget er ældgammelt og har eksisteret i næsten 1000 år. Det var kristendommen der sammen med sydlandske munke bragte faget til Danmark. Det var efterspørgselen efter nye store kirker lavet i mursten der ændrede hvordan vi byggede i Danmark. Det og at det viste sig at vores jord var fuld af ler og derfor ideel til at lave mursten af. Den dag i dag arbejdes der på at de ældgamle mureteknikker ikke går i glemmebogen.

I starten arbejdede almindelige murer side om side med munke, men senere overgik retten efter en stor konflikt til murefaget til murene og munkene blev henvist til det religiøse.

Murefaget i dag

I dag er det næppe bygning af nye kirker der er dagligdagen for mange murer selvom Grundvig kirken i Nordvest er et smukt nyt eksempel på en kirke. I dag laver murene mange andre opgaver. De er med til at lave nye bygninger, badeværelser, renovering af facader og vægge. Du kan læse mere her https://klatremureren.dk/.

Har du brug for en murer f.eks. hvis du har planer om at få muret dit hus facade op er det en god ide at starte med at kontakte mindst 3 forskellige murer og få dem til at give dig et tilbud. Det vil give dig en ide om prisniveauet og sikre at du ikke ved et uheld har kontaktet den dyreste murer i området. Dermed ikke sagt at billigt er bedst. Det er vigtigt at du vurdere de forskellige tilbud.

Det kan blandt andet være måden opgaven løses på der kan give en anden pris. Det er også en god ide at bede om referencer og undersøge om tidligere kunder har været glade og tilfredse med det der er blevet udført. Det er tid der er givet godt ud og potentielt vil kunne spare dig for mange bekymringer.

Flere Nyheder