Ludbehandling – et populært og pænt valg

04 januar 2019
Tina Høy
image

Når det kommer til valg af efterbehandling af trægulve, er ludbehandling en meget populær efterbehandling. En ludbehandling giver et rigtig pænt gulv og er især velegnet, hvis du ønsker et gulv, der er lyst i overfladen og fremhæver de naturlige årer i træet. Et ludbehandlet trægulv vil af denne årsag give et rustikt og naturligt look. Se mere på gulvkanonen.dk.

Ønsker du at vide mere om denne type efterbehandling, kan du kontakte GulvKanonen og få professionel vejledning. De har mere end 10 års erfaring fra branchen og har derfor viden og kompetencer til at kunne udføre professionel behandling med lud, der sikrer dig et flot og holdbart resultat.

Ludbehandling med hvid lud eller naturlud

Dit valg af efterbehandling har betydning for både gulvenes stand og holdbarhed, men også det visuelle udtryk. Behandling med lud giver et særligt udtryk, der kan være utrolig flot. Der er dog forskel på, om der bruges hvid lud eller naturlud.

Efter afslibning af trægulvet kan en behandling med hvid lud give et lyst gulv, der tydeligt viser træets oprindelige og naturlige struktur. Vælger du at behandle dit trægulv med naturlud, bliver gulvets naturlige træfarve og synlige træstruktur bevaret. Denne behandling gør gulvet en smule mere ’ru’ i forhold til lak og oliebehandlinger.

Vedligeholdelse af gulve med lud

Ved at vaske gulvet med vand og sæbe lægges der en hinde på gulvets overflade, der fungerer som beskyttelse mod snavs og skidt.

Vær opmærksom på, at en natursæbe vil få gulvet til at gulne en smule med tiden. Hos den lokale farvehandler, et byggemarked eller i et supermarked vil du ofte kunne finde en speciel sæbe, der er tilsat hvidt pigment. Denne type sæbe vil bidrage til bevarelsen af det hvidskurede, rustikke look.

På hjemmesiden kan du få vejledning i, hvilken type sæbe du skal bruge til hvilke gulve mm. 

Flere Nyheder