Lad dit lokale gulvfirma forestå din gulvafhøvling

17 maj 2020
Astrid Pedersen

Alle trægulve bliver med tiden og almindelig daglig brug slidt i overfladen. Slitage i trægulve manifesterer sig som oftest i form af pletter, solfalming, og slidspor fra støv og skidt som trædes ned i træværket og aflejrer sig i dettes indtørrede fibre.

Selv samme indtørring af træværket kan føre til at dette bliver mere tilbøjeligt til at danne irriterende splinter, som river strømmer og sokker til trevler. Men til alt held kan der sagtens rettes op på denne type skader ved hjælp af en skånsom, dog effektiv, gulvafslibning, som ved hjælp af sandpapir fjerner de øverste millimeter af træværket – og derved de overfladiske skønhedspletter.

Anderledes alvorligt står det til, hvis trægulvet for eksempel har været udsat for en vandskade. En sådan kan nemlig forårsage niveau forskydninger i gulvet som følge af at brædder, parketter eller lameller svulmer op når der trænger fugt ind i dem. Fugt kan også forårsage dybe revner i træværket, som ikke umiddelbart lader sig udligne ved hjælp af en gulvafslibning. Her skal der krassere midler på banen – for eksempel en gulvafhøvling.

Hvordan foregår en gulvafhøvling?

Det er først og fremmest vigtigt at du lader en dygtig gulvmand forestå din gulvafhøvling. Der kræves nemlig et godt håndelag og en vis portion erfaring med at føre den tunge maskine før resultatet bliver vellykket. Maskinen ”skræller” ved hjælp af skarpe knivskær monteret på en valse det øverste lag af træværkets overflade – helt op til fem millimeter.

Når diverse skrammer, niveau forskelle og øvrige skader er udbedret, vil gulvet modtage en gulvafslibning, som efterlader overfladen glat og ensartet – parat til at modtage den plejende og beskyttende efterbehandling.

Hvem kan hjælp mig med en gulvafhøvling?

Bor du på Sjælland, kan du med fordel kontakte gulvfirmaet DBF Gulvservice for et uforpligtende tilbud på en professionelt udført gulvafhøvling.

Flere Nyheder