Giv din krop et melatonin boost med kosttilskud

27 januar 2020
Astrid Pedersen
Giv din krop et melatonin boost med kosttilskud

Kommer søvnen ikke let til dig om natten – og er du sjældent frisk og udhvilet om morgenen? Så skyldes det muligvis forkerte søvn vaner, som kan påvirke din indre cyklus og sætte dig ude af stand til at få sovet ordentligt igennem.

Din hormonbalance påvirker dit søvnmønster

Det er meget sandsynligt, at du gennem dine vaner omkring sengetid uforvarende kommer til at påvirke udskillelsen af kroppens eget søvn hormon, som kaldes melatonin. Melatonin er et signal stof, som fortæller kroppen at det er sengetid. Uden melatonin er det meget svært at falde i søvn. Melatonin udskillelsen sker, når det er mørkt og roligt omkring os – og derfor er det vigtigt, at du slukker alle skærme og holder soveværelset mørkt når du skal sove.

Tryptofan stimulerer udskillelsen af melatonin

En måde, hvorpå du naturligt kan højne niveauet af såvel melatonin som serotonin i kroppen, er ved at indtage fødevarer og kost tilskud, som indeholder tryptofan. Tryptofan er en amino syre, som er kendt for at forstærke produktionen af melatonin og serotonin – og så fås tryptofan som kost tilskud, lige som du kan finde masser af dagligdags fødevarer som indeholder gode mængder af tryptofan. Dette gælder for eksempel kød, mælkeprodukter og fede fisk samt nødder, kerner og bananer.

Når du køber tryptofan som naturligt kosttilskud – for eksempel i form af Zenbev – er det produceret med base i de tryptofan holdige fødevarer. Zenbev er eksempelvis fremstillet af græskarkerner, og de aktive ingredienser er – foruden tryptofan – zink, magnesium og vitamin B6. Alle stoffer, som styrker hormonbalancen, immunsystemet, fordøjelsen og kredsløbet.

Hvis du ønsker at booste kroppens egen produktion af melatonin og serotonin, og dermed opnå et højnet energi niveau i det daglige, kan du eventuelt prøve at indtage kost tilskud med et højt naturligt indhold af tryptofan. Køb melatonin stimulerende og tryptofanholdigt kosttilskud online på melatoninguide.dk

Flere Nyheder