Fordele ved en træterrasse

17 maj 2020
Emilie Ann Jacobsen

Hvis du gerne vil have en terrasse ved din bolig, er du sikkert begyndt at tænke over, om det er en træterrasse eller en stenterrasse, der vil være det bedste for dig. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Her kommer vi ind på de fordele, der er ved træterrasser. Dem har vi fået inspiration til fra firmaet kun-terrasser.dk, der netop har specialiseret sig i at bygge træterrasser. 

Først og fremmest er en træterrasse nemmere at lægge end en fliseterrasse. En fliseterrasse kræver, at der bliver gravet meget ud, så der kan lægges bundsikringsgrus og stabilgrus. Det betyder, at arbejdet med terrassen kommer til at tage længere tid. Træterrassen etableres oven på jorden og kræver derfor ikke nær så meget arbejde. Det betyder, at du hurtigere kan komme til at nyde din terrasse. 

Derudover kommer en træterrasse også nemmere til at føles som en forlængelse af boligen. Hvis du har trægulve indenfor, kan du vælge en type træ med samme look. Dermed føles terrassen som et ekstra rum i boligen. 

Ønsker du en mere unik terrasse, er det også en træterrasse, du skal gå med. Træet er nemlig nemmere at skabe detaljer og anderledes former med end fliser. Dermed kan du langt nemmere opnå det udtryk, som du drømmer om. Det kan være med til at gøre en kæmpe forskel for, hvordan terrassen spiller sammen med din bolig og din have. For eksempel vil det være nemmere at bygge bede eller lade en træterrasse gå uden om planter i din have. 

Mange synes også, at det er hyggeligere at have en træterrasse end en fliseterrasse. Træet bliver hurtigere varmet op af solen, så det er behageligere for dig at gå på med bare tæer. Når din terrasse for eksempel ligger i forlængelse af stuen, er det netop rart, at du kan gå fra boligen til terrassen uden at skulle tage sko på. 

Flere Nyheder