Få repareret din forrude

10 juni 2020
Lotte Hindsberg

Hvis du høre til de få der ikke har oplevet et stenslag er du mere end almindelig heldig. Det er ellers noget de fleste bilister oplever fra tid til anden. Nogle gange endda ret ofte. Det har ingen betydning hvor god en bilist du eller eller hvor forsigtigt du kører. Det er det der i sig selv gør et stenslag så frusterende. Det er umuligt at undgå. Dertil skal lægges at det kan ske flere gange i træk og så oplever du det ikke de næste mange år. Du bør dog sikre dig at din bilforsikring er inkl. stenslag.

Hvis uheldet er ude

Hvis du er uheldig og oplever et stenslag og du kan se at det er større end en 2 kr. bør du kontakte autohjælp. Det kunne f.eks. være autohjælp i København. Hvis stenslaget er mindre end en 2 kr. er det muligt at få revnen lavet ved hjælp af lim. Revnen limes og ved hjælp af UV varme tørre limen og ruden er så god som ny. Selv proceduren tager mindre end 20 min.

Hvis stenslaget er større skal ruden udskiftes. Det er i dag langt mere kompliceret end før, da der er meget mere elektronik i ruden og den er en stor del af helheden i bilen. Der er derfor større risiko ved at køre rundt i en bil, hvor ruden er i stykker. 

Når ruden skal udskiftes skal du regne med at det tager et par dage. Først skal ruden måske bestilles hjem. Du bør sikre dig at det er en original reservedel. Ellers kan din bil miste værdi og det kan blive svære at sælge den på et senere tidspunkt.

Når bilens forrude er udskiftet skal den tørre og du kan hente den sidst på dagen. Nogle bilværksteder tilbyder at de kan komme og udskifte ruden hjemme hos dig selv.

Flere Nyheder