Er det uforsvarligt at tage et online lån?

19 oktober 2020
Lotte Hindsberg

Online lån har lidt uforskyldt fået et lidt dårligt og blakket ry. Det skyldes at i begyndelsen var flere der tiltrukket af den nemme låneprocedure lånte flere penge, end de reelt havde råd til. Det har online bankerne lært af og har brugt meget til på at sikre, at det lånerne er klar over konsekvenserne, selvom det stadig er nemt og hurtigt at låne.

Forskellen i mellem et lån i en almindelig bank eller i en online bank, er låneproceduren og at der ikke er krav om sikkerhed fra bankens side. Et eksempel på en online bank er Ikano Bank. Da der ikke er et krav om sikkerhed, er et online banklån rentemæssigt dyrere end i en traditionel bank. Det skyldes at der er et større risiko for banken at låne uden sikkerhed.

Det vigtige økonomiske overblik

For at være sikker på at du har råd til at tage et lån. Det er underordnet hvor stort eller lille beløbet er, er at sikre at du har råd til at låne. Start derfor med at få et overblik over din økonomi. Skriv dine indtægter og udgifter ned. Forskellen er det du kan betale i afdrag til en nyt lån. Har du flere små lån, kan du overveje om du vil låne mere og betale dem ud. Ofte giver det luft i økonomien at have et stort lån frem for flere små.

Det er også en god ide at lægge et budget for den næste periode. Det er vigtigt at dit budget ikke er så stramt, at der ikke er råd til at tage en kop kaffe eller mødes med vennerne til et glas vin. Der skal også være en post der hedder uforudsete udgifter. Hvis du ikke har den mulighed og det er mere end et par måneder, gør du dig økonomisk sårbar.

Flere Nyheder