Du må ikke overproppe din pilleovn!

02 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det er skæbneskønt at få herlig varme fra en pilleovn, der kan varme mange omgivelser op, hvis man har den installeret i et stort lokale, hvor der er stort omfang i rummet, så varmen kan komme godt omkring.

Man kan eventuelt udnytte varmen endnu mere, hvis man åbner dørene op til andre lokaler, så varmen kan drive derind; det er især smart, hvis man lige skal have varmet et soveværelse op, inden man skal sove.

Ligeledes ved man også, at man ikke skal være alt for tæt på ovnen, for selvom det kan se flot ud tæt på at se den brænde, så kommer man foruden at svede meget også så tæt på, at man kan komme til at brænde sig, hvis man får rørt ved den ved et uheld.

Derfor skal man bruge udstyr til at åbne den med.

Sådan nogle pilleovne er både hyggelige og praktiske.

pilleovne

Mængden af træpiller til pilleovnen skal passe

Men derfor skal man heller ikke tro, at man kan få mere hygge på ved bare at proppe den med træpiller.

Man sammenligner det måske med en brændeovn, hvor man kan fylde meget brænde på og give den godt med luft, så der virkelig kommer knald på med varmen.

Her er der så også godt med luft mellem træstykkerne, men sådan er det ikke i samme omfang med en pilleovn på træpiller, for her kan man komme til at overfylde den, så den bliver kvalt.

Det er ikke hensigtsmæssigt, da man så skal hen at tømme den for løse træpiller, som man måske ikke kan genbruge, fordi de er blevet svitsede, så man ikke kan lægge dem et sted hen, indtil man får gang i ovnen igen, eller de allerede er blevet brændt lidt ned.

Derfor skal man følge vejledningen til, hvor mange piller man fylder i, så det ikke er for mange eller for få.

Flere Nyheder