Alkoholabstinenser – en farlig bivirkning ved misbrug

19 august 2021
Astrid Pedersen

Hvis du overvejer at droppe dit alkoholmisbrug bør du tage i betragtning at du risikerer at blive ramt af grimme alkoholabstinenser.

Hvad er alkoholabstinenser?

Alkoholabstinenser er et syndrom som indtræder ved fravær af alkohol i kroppen hos en inkarneret alkoholiker. Hvis man har været vant til at holde en bestemt promille af alkohol i blodet gennem kontinuerlig og heftig druk igennem måske flere år vil man med sikkerhed opleve alkoholabstinenser hvis man prøver at lægge flasken på hylden fra den ene dag til den anden.

Almindelige tømmermænd, som man kan opleve efter en våd aften i byen, er for intet at regne imod de voldsomme abstinenser man kan opleve hvis man på egen hånd prøver at kvitte sprutten. Alkoholabstinenser inkluderer smerter i hoved og krop, ganske som ved en slem influenza.

De fleste alkoholikere, som gennemgår alkoholabstinenser, oplever desuden kvalme, opkastninger og feberlignende kulde rystelser. De fysiske abstinenser er som regel ledsaget af psykiske og mentale af slagsen. Disse kan optræde i form af depression, selvmordstanker, forvirring, og i slemme tilfælde delirøse tilstande med hallucinationer.

Du bør således aldrig forsøge dig med dag til dag alkoholafvænning på egen hånd, da det kan være rigtig farligt. Samtidig vil du være i risiko zonen for at falde tilbage i vanen, da alkohol nærmest med det samme vil dulme abstinens symptomerne. Og så er du lige vidt.

Få hjælp til afrusning på et professionelt misbrugscenter

I stedet bør du søge kvalificeret hjælp og rådgivning i forbindelse med din alkoholafvænning. På et behandlingscenter vil du kunne få hjælp til afrusning i trygge overvågede omgivelser. Her vil du kunne få let medicin, varme bade, urtete og andet som kan lindre ubehaget ved dine alkoholabstinenser.og efterfølgende vil du kunne deltage i et effektivt behandlings forløb hvor du kan komme dit misbrug endeligt til livs.

Du kan læse mere om alkoholafvænning på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder